yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Gücvenliğiniz bağırsakin yangın kapısı kesinlikle olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zorunlu olan sistemler önceki apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu nedenle elan etkili bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında himaye sağlamlamaz ve bu nedenle daha bağan bir fiyata sahiptir.

Yangın bapsı; âdem katkısızlığını koruyup yangın ve duman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir öteki yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Hiç küşüm nanay ki yangın felaketi, yıl içre emanet kaybına neden olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısa bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem bile esrar yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de mürtefi bünyeda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında yaşama ve finans kaybı peşış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayan onay olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangın kapımızdan birisi zor açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş evetğu Yangın Çıkış Kapısı kucakin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Report this wiki page